GJK-Pathfinder

Session 4

544: Fredag 19/4, middag til søndag 21/4, morgen

I mødtes med Kerans mand om Baron Knordrups forsvar:

  • Han havde vault og personlige gemakker på 2. sal (hvor der ikke var kendt noget om layout) – denne kunne blive svær at bryde op og nøglen ville sikkert kun være at finde på ham selv og muligvis en betroet medarbejder.
  • Han købte løbende ‘blue whinnis’ – en gift der ikke gør nogen voldsom skade, men gør offeret bevidstløst i timevis.
  • Han havde halvelver ansat som chef for sine vagter. Denne blev fremhævet som en ekstremt observant skabning som ser gennem folk og som det er næsten umuligt at skjule sig for.
  • Der var en hund i haven, to vagter på gangbroen på bygningens yderside, en vagt i det vindueløserum med de ting der ikke aktivt var fremhævet i udstillingen og endnu en vagt som gik rundt blandt gæsterne.

I scoutede området, sikrede jer at flugtruter ville være en nem sag så længe at I slap uden for selve grunden uden at have sat hele den omkringliggende bydel i alarmberedskab, og gik derefter i seng.

På aftenen klædte Valenthe sig ud som Damians søster, med matchende øjen og hårfarve, samt en stor lyserød balkjole. Det gik op for Damian at selskaber som består af >50% magikere typisk ikke har skarp politik om at efterlade våben i døren og at selvom det er en høflig gestus, gøres der især undtagelser når de er en del af showet på hvad end man har med at vise frem. Den logiske konsekvens var at både Kesh og Iliana blev forklædt som de værste stereotyper på vilde og barbariske halvblodsvæsner, Val lige kunne kaste sammen på en halv time, og derefter gik ind som “søskendeparrets” livvagter, med deres våben som en del af outfittet.

De hilste på Knordrup og orienterede sig. De spottede med det samme Halvelveren i en ordinær vagtuniform, med en hjelm over sine ører og sine halvblodstræk høfligt/halvhjertet kamufleret en smule. Han lod til at se gennem Ilianas outfit men var samtidg lidt fascineret af hende – han var dog stadig på vagt og selvom han tilsyneladende så gennem coverhistorien fra starten og holdt gruppen under særligt opsyn, var holdt han sig i baggrunden og observerede dem kun i det omfang det lod sig gøre uden at slippe Knordrup af syne.

Nærmere orientering afslørede at der var udstillet en bog om andre planes, en berømt magikers meget værdifulde spellbook og en elemental gem der kunne bruges til at summone et water elemental. I sidelokalet var der en mystisk robe, et sæt briller der styrkede alle ens sanser og et horn der kunne skabe tåge. Der var desuden flere i selskabet som bar magiske genstande og Damian bemærkede at halvelveren ikke havde noget særligt udstyr på – kun en svagt magisk brystplade og en enkelt anden magisk genstand et sted på sig, trods sit ansvar og kompetencer.

Iliana kom gradvist i nærmere kontakt med ham og han var tydeligt nysgerrig selvom han på intet tidspunkt troede på hende og spurgte hende ret direkte om hvad der virkelig foregik. Hun fik afledt ham i nogle værdifulde sekunder, mens Val forførende lokkede Knordrup til at vise sine magiske genstande frem og lade hende blæse i tågehornet, for dernæst i forvirringen at stjæle hans nøgle til vaulten.

Da Knordrup og halvelveren senere var inde i et siderum blev Iliana sendt ovenpå for at se nærmere på vaulten. Hun fandt to pilefælder som hun trådte udenom, en magisk alarm som hun klatrede over og, ved et par minutters nærmere eftersy,n en giftnål ved siden af låsen som kunne slås fra mens man åbnede vaulten. Der fandt hun reoler med familiens arkiver samt to papirstakke med hans veksler og aktive kontrakter – ikke noget som det ville være nemt selv at tjene på, men dog papirer som det ville skade ham helt ekstremt at miste. Derudover fandt hun et diadem, et sæt bracers, en bag of holding, et sværd i en monstre og 2000g. Halvelveren var i løbet af de få minutter blevet meget opmærksom på at en fra gruppen manglede, selv efter at han kom tilbage ud i udstillingenrummet. Han sendte den anden vagt fra selskabet op på overetagen for at se om hun var at finde der.

Iliana smed papirer, guld og magiske genstande ned i bag of holding og var ved at snige sig ud af vaulten da hun hørte vagten på trappen og låste sig indtil han havde været væk et par minutter. Dernæst sneg hun sig hen til et af gæsteværelsernes vinduer og kaldte på sin høg som fløj væk med sækken med lootet. I mellemtiden havde Val opmuntret folk til at fremskynde aftenens mere spektakulære festligheder (magikere der har drukket sig fulde og blærer sig med hvem der kan lave de sejeste ting), så folk trak sammen mod balsalen i stueetagen.

Val præsterede for en stund at aflede halvelverens opmærksomhed med et bluff om at Iliana var udenfor, men han vendte snart tilbage fra haven med en blodhund i hælene, ind gennem balsalen og op gennem 1. etage hvor Iliana havde fundet en tjener og foregav at lede efter et toilet. Halvelveren beordrede hende op mod muren og kropsvisiterede hende, hvor han ikke fandt noget loot men til gengæld opdagede pengeskabsnøglen i hendes ene støvle. I det han slog alarm skiftede Iliana form til en stor fugl og præsterede lige at undvige deres slag (samt give hunden et blæret ar om øjet) mens hun fløj ned mod balsalen. Der blev slået alarm og hoveddøren blev låst af en vagt der kom hende i forkøbet, så hun kredsede tilbage op, blev ramt af en vagt på vejen og flygtede derefter ud gennem et lukket vindue og væk, mens hun undveg deres bueskud.

Resten af festen blev hurtigt forvirret mens alle vagter blev beordret i retning af resten af gruppen og gjorde mine til en anholdelse. Val distraherede selskabet ved spontant at blive til en flammende dæmon (hvilket kun skræmte en lille majoritet af selskabet men udløste klapsalver fra visse af dem der stadig var fulde og i magiblær-kontekst, samt lammede en endnu større del af selskabet med akademisk nysgerrighed om hvordan det lod sig gøre, i et par væsentlige øjeblikke mens Kesh impalede en vagt og åbnede døren så partyet kunne stikke af. Under flugten blev Damian indhentet og skubbet i jorden af halvelverens hund, hvorefter Val faldt den i ryggen med to meget ubehagelige slag, hvorefter halvelveren blev rasende og faldt hende i ryggen med to næsten dødbringende angreb. Hvorefter Kesh faldt ham i ryggen med et flankerende charge, Damian skræmte hunden væk med sine spontant formede kløer og kastede et magic missile efter halvelveren og denne besluttede sig for at opgive kampen og lade jer undslippe.

Hjemme ventede Iliana med en bunke loot og nogle healing spells. Damian så nærmere på lootet og identificerede det som en Circlet of Persuasion (3 til charisma checks), Bracers of armor +3 (3 armor der dog ikke stacker med mage armor eller ordinær rustning), samt et +1 Anarchic Short Sword (har kaos-aura og giver +2d6 ekstra skade mod lawful) med navnet “Lovbryder”, som var anonymt af udseende, men som Val øjeblikkeligt kunne mærke var som skabt for hende, på en måde som intet andet sværd er kommet i nærheden af, og som havde en endnu kraftigere magisk aura end hvad Damian som udgangspunkt forventede.

I løbet af natten hørte Iliana små støn af smerte fra Valenthes værelse men så ikke nærmere på dem. Søndag morgen fandt i ud af at rygtet kun var gået om et angreb, men ikke noget kup, da I ikke havde stjålet en eneste offentlig genstand og var stukket så anonymt af som det lod sig gøre under omstændighederne. Jeres sande identiteter er ikke kendt, men efterlysningen lyder på en sorcerer og hans halvblodsfølge. Selvom I ikke havde meget kaos at prale med til Kerran tog han dog i mod handelspapirerne med løfte om en god sum. Han forfalskede også et dokument om Danira som I kan aflevere til Tellun, som antyder at hun er ved at rejse fra byen for at finde tjeneste andetsteds. Da I snakkede med Keran om nye opgaver, nævnte I at Loren var en stor trussel som I holdt jer fra. Val og Damian afslørede at de for 6 måneder siden var hyret til at bringe ham og hans adventuring party på et enormt vildspor efter en ruin som aldrig fandtes, ved et vagt defineret sted midt i den enorme skov 200 miles nordvest for Anastas, og at de nu er vendt ret bitre tilbage. Keran tilbød at se på at bringe ham ud af jeres vej, og virkede håbefuld om at det kunne lade sig gøre på et par dage. Han foreslog dernæst et par opgaver som I ville tænke nærmere over, mens I bringer dokumenterne til Tellun og ser nærmere på det udstyr som Kerans folk har at tilbyde.

Keran-opgaver som I gerne skal vælge mellem inden næste spilgang:
(kun forslag, I kan også selv komme med ideer der tjener fælles interesser)

  1. Infiltrér Anatas’ ordensmagt, find ud af hvem der er deres øjne og ører, samt ideelt også hvor forbindelsen til tyvelauget ligger.
  2. En adeligs domæne rummer et forladt Nardor-tempel, to dagsrejser syd for byen. Tag derud og rip alt af nytte og værdi.
  3. Fordriv lykantroper i en by halvanden dagsrejse nordvest for Anastas.
  4. Stik en kæp i hjulet på nogle af Nemes’ handelsforetagender enten i eller uden for byen.
  5. Plyndr flere adelige – gerne med et spor af panik og kaos bag jer.
  6. Beskyttelse. Det indebærer dog at begive jer ud i Grænseområdet senest om et par dage.

Loot:
2500 xp (13.500 total – 15000 krævet for level 5)

Samtlige af Baron Knordrups aktuelle værdipapirer og kontrakter.
Circlet of Persuasion (Damian)
Bracers of Armor +3 (Damian)
+1 Anarchic Short Sword “Lovbryder” (Val)
Bag of Holding Type II (Iliana)
2000g

Forfalskede dokumenter til Tellun.
4000g kredit i Kerans lager for oplysninger om Osfred og Danira (samlet – deres relative værdi er ikke uddybet)
5000g kredit i Kerans lager for Knordrups papirer.

I må gerne planlægge item-køb mellem sessions, så længe det kører over eget budget eller I kan blive enige om fællesudgifter.

Comments

EjnarH

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.