House-rules

1. Tanken er at jeg kører en meget flydende stil der prioriterer godt flow og tempo over at være eksakt med stats. Hvis der opstår situationer hvor folk føler det er vigtigt at jeg er eksakt (hvis nogen eksempelvis har planlagt sit build efter lige nøjagtigt at have nok climb til at kunne håntere den mur jeg har sjusset 2 DC højere), siger I bare til og så tager vi den mere omhyggeligt.

2. Spillerne siger som udgangspunkt selv til hvis de vil rulle sense motive i sociale interaktioner.

3. Vi spiller med stunt-bonuser for at beskrive sine handlinger sejt:
+1 for at beskrive hvordan man udfører sin handling.
+2 hvis beskrivelsen er særligt sej eller kreativ
+3 for helt ekstraordinært seje beskrivelser som enten lægger gruppen ned af grin og/eller udnytter situationen eller omgivelserne på fantastisk vis.

Du kan også lave små improvisationer i settingen med dine stunts: Hvis du har brug for at der er en commoner eller ligegyldig thug i lokalet når du udfører dit stunt, er han der (og kan lige så let aflives som del af dit stunt), og medmindre andet allerede er beskrevet, opstår kroens baglokale i det øjeblik du har behov for at bruge det.

Seje stunts kan også tillade sig ting der ikke normalt er muligt, så længe det ikke fucker for meget med mine planer, så med en sej beskrivelse kan du potentielt godt skyde nogen fast til væggen, stabbe dem i benet eller en enkelt gang præstere noget som du ellers skulle have en feat for at gøre pålideligt.

Bemærk at settingen dermed fungerer på narrativ logik: Folk der svinger sig i lysekronen undervejs i deres angreb slår per definition hårdere. =) I er velkomne til at kombinere stunts med enhver skill som jeres karakter har og generelt gøre awesome ting uden at få penalties. Til tider vil jeg dog muligvis kræve et skill check for at få lov til at få den fulde gavn af stuntet.

4. Jeg eksperimenterer med en alternativ model for negative hitpoints og bleeding:

Karakterer har 10 dying-hitpoints per level.
Når en karakter går på minus mister den i første runde 0. Næste runde sin level, og hver runde derefter stiger skaden med 1 yderligere.

Eksempel: En level 2 karakter tæves ned på -3:
Hit: -3
1. runde bleeding: -3
2: -5
3: -8
4: -12
5: -17
6: -23
7: -30 og død.

Målet er at spillere næsten altid får en chance for at reagere på skade før karakterdrab, men at bleeding stadig bliver kritisk hurtigt nok til at man kan have lyst til at stabilisere karakterer i kamp. Kan godt være vi senere bliver nødt til at tune det lidt yderligere før at sikre at hastigheden stadig er en trussel på højere levels.

Med bedre kontrol over jeres egen overlevelse, forventer jeg dog også at begrænse mulighederne for nem genoplivning. Der findes helt sikkert stadig muligheder der kan gøre det, det bliver bare hverken nemt eller uden omkostning.

House-rules

GJK-Pathfinder EjnarH